Succes-iværksætteren Moonis Kamil investerer i QAMPO og træder ind som bestyrelsesformand

Serie-iværksætter og multi-millionær Moonis Kamil har investeret i den kun 10 måneder gamle IT-virksomhed QAMPO, der i foråret 2015 vandt Business Region Aarhus’ iværksætterpris.

QAMPO er stiftet af de tre matematik-økonomer Morten Riis, Karsten Nygaard Henriksen, Ali Khatam og i alt 7 medarbejdere har i dag sin gang på kontoret i Aarhus. QAMPO hjælper større virksomheder med at kunne forudsige konsekvenserne af deres valg ved at bruge virksomhedernes egne data i avanceret matematisk modellering.

”Lidt forenklet sagt skaber vi en beslutnings-GPS, der i forhold til konkrete problemstillinger kan give en  virksomhed indsigt i de økonomiske og operationelle konsekvenser af de beslutninger der skal træffes. Kompleksiteten, der ligger i at skabe denne indsigt, er i mange tilfælde så stor, at den menneskelige hjerne med fordel kan understøttes af intelligens baseret på matematiske modeller, statistik, rå regnekraft og ikke mindst virksomhedens egne data og historik, siger co-Founder Ali Khatam.

QAMPO’S nye investor og medejer, Moonis Kamil, er bl.a. kendt som manden bag tele-successen Onfone, der blev solgt til TDC for 300 millioner i 2011, samt e-handel succesen iPosen.dk, som for nyligt blev solgt til Dansk Supermarked. Den 32-årige iværksætter og Business Angel investor ser stort potentiale i QAMPO’s forretning.

”Første gang jeg mødte QAMPO, forstod jeg meget lidt af, hvad de lavede da min IQ simpelthen ikke kunne følge med deres.”

”Det er ikke hver dag, man som Business Angel, ser et hold iværksættere med ekstrem høj IQ, Ph.D grader i rygsækken, proven erfaring og track-rekord, som så samtidig forstår det at skabe en iværksættervirksomhed. QAMPO er internationalt set helt i særklasse, og det de kan, kan meget vel ændre synet og brugen af Business intelligens, som vi kender det globalt. QAMPO’s software gør det nemmere og ekstremt brugbart for kunderne at træffe bedre og endnu mere kvalificerede beslutninger. Jeg kan give et eksempel på hvad QAMPO kan: Forstil dig en virksomhed som Carlsberg. QAMPO vil kunne indlejre alt data og så fortælle hvilken kampagne, koblet med hvilken dåseform, og etiket sat op mod produktionsomkostninger og markedsføringsomkostninger har været den bedste ”forretning” set i forhold til omsætning, butiksperformance, social media interaktioner, mv! Og den slutter ikke her. Når Carlsberg næste gang skal til at planlægge en produktion eller kampagne, vil det integrerede QAMPO software kunne fortælle med belæg i historisk data og matematiske modeller, hvilken kampagne, der virker bedst mod hvem og hvornår! Det er for vildt! Det betyder, at du kan indlejre historiske, økonomiske og performancemæssige resultater til gavn for en skarpere forudsigelse hele vejen ned til fx at forudsige effekten på salget, hvis en etiket ændres fx PINK. Og det er altså uden allokering af større afdelingsressourcer. Det er digitalisering på højt plan, det som QAMPO bringer til markedet. QAMPO tænker few-click, high impact beslutningsdata.

Det QAMPO kan er så fantastisk, at hospitaler i 3 regioner, er kunder hos QAMPO. Simpelthen fordi at selskabet kan biddrage til den effektive kapacitetsdagsorden. Det kan meget vel være, at vi er ved at lægge noget af fundamentet til at automatisere noget som i dag kun kan initieres gennem mennesker.

Eksempelvist enkelte Photoshop produktioner. Photoshop kan jo allerede i dag kører robot funktion, hvis man skal have lavet en redigering på flere billeder. Forstil dig at Photoshop var direkte koblet til QAMPO og på baggrund i hvordan grafik virker bedst omsætningsmæssigt, læsertalmæssigt kan aggregere sig selv frem til hvilke farver og former, der vil gøre det bedst på en forside?  Hvad nu hvis at digitalisering kunne gøre at dyrebare menneskelige ressourcer ikke skulle bruges på at initiere sådanne processer, men kompetencer kan blive brugt mere til raffinering og at afslutte og implementere.

Jeg tror på, at jeg kan være med til at bringe QAMPO et sted hen globalt, hvor deres produkt bliver en vigtig nøgle i selskabers og organisationers vækst og perfektion af drift.

Én a de udfordringer som QAMPO skal have hjælp til at løse, er på lægmandssprog at forklare kommercielt hvad de egentlig er i stand til at gøre for deres kunder, fra mindre SMV’er, landmanden, til de allerstørste virksomheder  globalt set. Derudover skal der bidrages til at danne en ordentlig struktur i selskabet, for at håndtere den kraftige vækst, som vil præge den her virksomhed i de kommende år.

Jeg glæder mig enormt til samarbejdet med gutterne i QAMPO.”

Reference:

Onfone-millionær skyder penge i it-virksomhed

Yderligere oplysning kan fås hos:

Ali Khatam, tlf: 2545 4747

Moonis Kamil, tlf:2295 9511